7 Përfitimet e vajit CBD

7 Përfitimet e vajit CBD

vaji i kanabidiolit (CBD) vjen nga bima e kanabisit dhe është bërë një terapi alternative e njohur për një sërë kushtesh gjatë viteve të fundit. Njerëzit raportojnë duke përdorur vajin CBD për të ndihmuar në uljen e dhimbjes, ankthit dhe çrregullimeve të gjumit. Sidoqoftë, me legalizimin e kanabisit në disa rajone në të gjithë globin, hulumtimi në këtë fushë po fiton vrull.

CBD është vetëm një nga shumë molekula të ndryshme unike për bimën e kanabisit. Vaji CBD në përgjithësi përmban nivele të ulëta të tetrahidrocannabinolit kanabinoid (THC), i cili është kompleksi që prodhon ‘të larta.’ . Në përgjithësi, shumica e njerëzve tolerojnë CBD është mirë dhe përjetojnë efekte anësore minimale serioze.

Për dallim nga THC, CBD nuk lidhet me lehtësi me receptorët kanabinoid. Këta receptorë janë përbërës kryesorë të sistemit endokannabinoid të njeriut, i cili luan një rol vendimtar në sistemin nervor qendror. bashkëveprojnë me receptorët e tjerë, të tilla si receptorët serotonin dhe opioidët. Mund të rritë gjithashtu nivele të endocannabinoids natyrisht që ndodhin, të cilat mund të shpjegojnë gamën e tij në dukje të gjerë të përdorimeve.

A është CBD Legal? Projekt -ligji i fermës 2018 hoqi kërpin nga përkufizimi ligjor i marijuanës në Ligjin e Substancave të Kontrolluara. Kjo bëri që disa produkte CBD të rrjedhura nga kërp me më pak se 0.3 përqind THC federale të ligjshme. Sidoqoftë, produktet CBD që përmbajnë më shumë se 0.3 përqind THC ende bien nën përkufizimin ligjor të marihuanës, duke i bërë ato federale të paligjshme, por të ligjshme sipas disa ligjeve të shtetit. Sigurohuni që të kontrolloni ligjet e shtetit, veçanërisht kur udhëtoni. Gjithashtu, mbani në mend se FDA nuk ka aprovuar produkte CBD pa recetë, dhe disa produkte mund të etiketohen në mënyrë të pasaktë. > Mjekët përshkruajnë epidiolex për ata që përjetojnë konfiskime për shkak të Lennox-Gastrault ose Sindromës Dravet, të cilat janë lloje të rralla të epilepsisë.

Epidiolex iu nënshtrua studimeve rigoroze njerëzore para se FDA ta aprovonte atë si një trajtim për këto dy kushte.

Sipas një artikulli në molekula, shkencëtarët nuk e dinë saktësisht se si CBD ndihmon në kontrollin e konfiskimeve. Një teori sugjeron që CBD ndikon në një receptor të përfshirë në aktivitetin e konfiskimit të quajtur vanilloid potencial i receptorit kalimtar.

Një përmbledhje e provave klinike të përfunduara dhe të vazhdueshme tregoi se shtimi i CBD në ilaçe të zakonshme antiepileptike mund të jetë e përshtatshme në epilepsinë rezistente ndaj trajtimit tek foshnjat, fëmijët dhe adoleshentët.

Për më shumë informacion dhe burime mbi produktet CBD dhe CBD, ju lutemi vizitoni qendrën tonë të dedikuar. Efektet e CBD. Një gjykim i vogël i rastit, i kontrolluar nga placebo, i kontrolluar nga placebo, hulumtoi përdorimin e vajit aktual CBD te njerëzit me neuropati periferike të këmbëve.

Në këtë studim të vogël, pjesëmarrësit me dhimbje neuropatike jo -kanceroze periferike morën ose 250 miligram (mg) të CBD totale të tretur në 3 oz vaj) ose një placebo.

pas 4 javësh, Studiuesit vunë re një ulje statistikisht të rëndësishme të dhimbjes intensive, dhimbje të mprehta, ndjesi të ftohta dhe kruajtje në ata që përdorin vaj CBD. Pjesëmarrësit nuk raportuan ndonjë efekt anësor. Megjithëse rezultatet e këtij gjykimi të vogël janë pozitive, ajo përfshinte vetëm 29 pjesëmarrës, kështu që studiuesit duhet të kryejnë më shumë hetime për të konfirmuar rezultatet. Në pjesën e prapme të gojës (një produkt farmaceutik i quajtur Sativex) mund të jetë efektiv për dhimbjet kronike të lidhura me jo kancerin. Sidoqoftë, studiuesit nuk e dinë se cili nga dy komponimet pati efektin më domethënës. Gjithashtu, periudha vijuese për këtë studim ishte 15 javë. Shkencëtarët duhet të kryejnë hulumtime të mëtejshme për të konfirmuar nëse kontrolli afatgjatë i dhimbjes është i mundur.

Kjo llak që përmbante të dy THC dhe CBD gjithashtu mund të ketë veti anti-inflamatore. Një studim i hershëm mbi njerëzit që jetojnë me artrit reumatoid tregoi se Sativex zvogëloi rezultatin e aktivitetit të sëmundjes-28, i cili demonstron një ulje të inflamacionit.

Këto studime tregojnë efektivitetin e mundshëm të CBD në dhimbje dhe inflamacion.

Mësoni më shumë rreth CBD për dhimbje këtu.

3. Depresioni dhe ankthi

Shumë studime të kafshëve mbi efektet e CBD në çrregullimet e humorit treguan rezultate premtuese. Një artikull i mëparshëm në Neuropsikofarmologjinë përshkroi një studim mbi njerëzit ku studiuesit demonstruan se CBD mund të zvogëlojë ankthin e shkaktuar nga të folurit në publik. Ata raportuan të ndjeheshin më pak ankth dhe siklet. Studiuesit sugjerojnë që CBD mund të ndihmojë në lehtësimin e ankthit të lidhur me parashikimin e një ngjarje të frikshme.

Pjesëmarrësit gjithashtu kishin vetëvlerësim më të ulët negativ gjatë të folurit në publik. Studiuesit sugjerojnë që receptorët e serotoninës mund të luajnë një rol në efektet e CBD në ankth.

Studimet njerëzore mbi efektivitetin e CBD në depresion aktualisht mungojnë. Shtë e nevojshme të kryeni hulumtime të mëtejshme përpara se ta përdorni për këtë qëllim.

Mësoni më shumë rreth CBD për depresion këtu.

Mësoni më shumë rreth CBD për ankth këtu.

4. Menaxhimi dhe trajtimi i varësisë

Disa ekspertë sugjerojnë që vaji i CBD mund të ndihmojë njerëzit me varësi duke zvogëluar aktivizimin e amigdalës, një zonë e trurit të përfshirë në varësi.

dëshirat për ilaçet zakonisht ndodhin nga ekspozimi ndaj një sugjerimi të veçantë. Pra, ulja e mallit gjatë sugjerimeve mund të ndihmojë njerëzit të abstenojnë nga heroina. Studiuesit demonstruan se krahasuar me placebo, ata që morën CBD kishin dëshira më të ulëta dhe ankth. Këto rezultate janë premtuese dhe kërkojnë hetime të mëtejshme. . Disa ekspertë sugjerojnë që këto efekte ndodhin kur ilaçi ndërvepron me sistemin endokannabinoid që gjendet në lëkurë.

 • Kanceri i lëkurës
 • Lëkura e kruarje
 • Dhimbje
 • Gjëndrat që kontribuojnë në puçrra. Studiuesit duhet të konfirmojnë këto rezultate në studimet njerëzore përpara se mjekët të rekomandojnë përdorimin e tyre. > Skleroza laterale amiotrofike (ALS)

 • Sëmundja e Parkinsonit
 • Sëmundja e Huntingtonit
 • Sëmundja e Alzheimerit
 • Skleroza e shumëfishtë (MS)
 • Studiuesit sugjerojnë që efektet neuroprotektive ndodhin nga vetitë anti-inflamatore dhe antioksiduese të CBD. Në disa vende, mjekët mund të përshkruajnë Sativex, një ilaç që përmban THC dhe CBD, për të lehtësuar spazëmin te njerëzit me MS. Shkencëtarët nuk janë të sigurt se si funksionon. kanë lidhje me bashkëveprimin e tij me receptorët e serotoninës. Sidoqoftë, artikulli konkludon se THC duket se ka një aftësi më të madhe për të zvogëluar nauze dhe të vjella sesa CBD. E paqartë se sa kontributi dha CBD. Shqyrtim i mëtutjeshëm është i nevojshëm për të kuptuar rolin e CBD në lehtësimin e vjelljes dhe të vjella.

  Mësoni më shumë rreth CBD për kancer këtu.

  Format e tjera të CBD

  CBD Vaji nuk është forma e vetme e CBD që njerëzit përdorin për qëllime medicinale. Lloje të ndryshme të CBD përfshijnë:

  • Kapsulat
  • Kremrat & amp; Salves
  • Lule e lartë CBD për thithje
  • edibles (siç janë gummies)
  • Pije

  Efekti që a a Personi mund të marrë nga përdorimi i CBD mund të ndryshojë në bazë të faktit nëse ata po e thithin atë ose po e marrin me gojë. Efektet anësore të CBD gjithashtu mund të ndryshojnë në varësi të formës së konsumuar.

  Mësoni për vajrat më të mirë të disponueshëm CBD këtu.

  Mësoni rreth Gummies kryesore të CBD këtu.

  Përmbledhje

  Njerëzit përdorin vaj CBD dhe produkte të tjerë me bazë CBD për arsye të ndryshme, duke përfshirë zvogëlimin e dhimbjes, kontrollin e ankthit dhe menaxhimin e konfiskimeve.

  Megjithëse studimet raportojnë disa efekte anësore me përdorimin e CBD, efektiviteti i tij për kushte të ndryshme mjekësore kërkon hulumtime të mëtejshme. Njerëzit që përdorin vajin CBD duhet të flasin me një mjek për të siguruar që droga është e sigurt dhe nëse CBD është më efektive sesa ilaçet e tjera konvencionale.

  • Shëndeti mendor
  • Alkooli /varësia / Droga të paligjshme
  • Ankthi/Stresi
  • Kanceri/Onkologjia
  • Dhimbje/Anestetikë
  • Mjekësia plotësuese/Mjekësia Alternative
  • Marijuana/kanabis/cbd
  • Cat 1

  Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga kolegët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar https://harmoniqhealth.com/al/ politikën tonë editoriale

  .